3,0 km - Wandelroute De Moere - Grolloo

 • Afstand: ca. 3,0 km
 • Route: de gps-route is hier te downloaden en is via een app (gpx-viewer) zoals OsmAnd en Bergfex eenvoudig te bekijken en te volgen. Bekijk hier de route in Google Maps.
 • Start: parkeren kan in de berm van de Oostereind in Grolloo
 • Omschrijving: wandeling rondom voormalige zandafgraving De Moere en door het Grollerholt, een plek waar de eerste bestuurders van Drenthe omstreeks 1600 vergaderden. Vanaf 2001 zijn er plannen voor de aanleg van een natuurpark in en rondom de zandwinplas.
 • Bijzonderheden: dit is een gps-route en leidt je soms over minder goed begaanbare paden. Dit maakt deze routes erg avontuurlijk en kom je op plaatsen waar weinig andere mensen komen. 

2 opmerkingen:

 1. Parkeren in de berm mag niet. Er staan verbodsborden aan beide kanten van de straat.
  De route is erg leuk. Het is een mooi en erg rustig bos! Wij zijn er 1,5 uur geweest en hebben niemand anders gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, bedankt voor deze route ! Dit gebied kende ik nog niet, altijd leuk om iets nieuws te ontdekken.
  Parkeren is er een probleem. Aan de noordzijde is een parkeerverbod. Dus ik dacht slim te zijn door de weg langs de oostkant te nemen, ook parkeerverbod :-( Uiteindelijk vonden we aan de zuidkant een parkeerplekje, en konden we via een zandpad op de route komen. Voorzover ik begrepen heb, was de plas populair bij nudisten en homo's , en die wil de gemeente weren middels dit parkeerverbod.
  De wandelroute was wel leuk, maar voerde voor een groot deel over een ATB route, gelukkig waren er geen fietsers, want dat kan tot irritaties lijden.
  De plas is blijkbaar nog in gebruik voor zandwinning, gezien de shovel die er stond en de bergen zand aan de oostkant.
  We vonden de wandeling wel aardig, maar gaan er maar niet weer heen.
  Toch bedankt voor het publiceren van de route.

  BeantwoordenVerwijderen