9 km - Balloërveld - Balloo

 • Afstand: ca. 9 km en in te korten tot 4 km (noorderlijk rondje) of 6 km (zuidelijk rondje)
 • Markering: roze paal
 • Start: parkeerplaats schaapskooi Balloo aan de Crabbeweg 2 in Balloo of vanaf de parkeerplaatsaan de Visvliet
 • Omschrijving: route gaat langs het dorp Rolde en over het Balloërveld. Op het Balloërveld zul je naast de grote zand- en heidevlaktes, ook grafheuvels en middeleeuwse karresporen zien. Ook bestaat er een grote kans dat je de schaapskudde van Balloo zult treffen. Deze uit 400 heideschapen bestaande kudde is de grootste van Drenthe
 • Zie deze kaart en omschrijving voor meer informatie
Meer foto's
  12 opmerkingen:

  1. Prachtig gebied. let wel op de paaltjes zijn Paars. En er lopen 2 routes door elkaar. Dus als je na de xylofoon Links gaat , kom je op de verkeerde parkeerplaats uit. Dus hou rechts aan en dan kom je vanzelf weer op de juiste route.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan kiezen voor 6 en 9 km. Wij kozen voor 6 km. Echter na ca. 3 km. staat er een wegwijzer voor 9 km en een verkorte route voor 4 km(?), die weer terug leidt naar het begin. Wij vroegen ons af waar de 6 km. route is gebleven en zijn maar weer teruggelopen.
   Beetje onduidelijk dus. We vonden het erg jammer.

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij startten de route vanaf de Crabbeweg en kozen voor de route van 6 km. Echter na ca. 3 km. stond er een wegwijzer voor de 9 km. route en voor de verkorte 4 km. route(?), hetzelfde pad weer terug naar het beginpunt. Wij vroegen ons af waar de 6 km. route was gebleven en zijn maar weer teruggelopen. Erg onduidelijk dus en we vonden het erg jammer.

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Wij stonden vandaag voor dat zelfde bord. Ook wij wilden de 6km lopen, maar helaas dat stond niet op het bord.
    Wij zijn doorgelopen en hebben uiteindelijk de 9 km gelopen.

    Verwijderen
   2. Als je start bij de schaapskooi, dan kom je na ongeveer 3 km op een punt waar je kunt kiezen voor linksaf (houtwal op) of rechtdoor. Als je daar rechtdoor gaat, kom je op het 4 km punt opnieuw wegwijzers tegen: verkorte route van 4 km en vervolg route 9 km. Als je dan kiest voor 4 km, kom je later op de route opnieuw wegwijzers tegen: rechtsaf voor vervolgroute 9 km. Ga daar links en dan loop je terug richting de schaapskooi. Afstand: 6,3 km.

    Verwijderen
  4. Mooie en zeer goed aangegeven route. Zelfs bij natte stukken stond een waarschuwing en was een alternatieve route aanwezig. Wat mij betreft gemarkeerd zoals het hoort! Aanrader voor wandelaars, maar ook voor trailrunners.

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Nou wij hebben anders ervaren, onduidelijk aangegeven.

    Verwijderen
   2. Geen aanwijzingen voor natte geblokkeerde paden. Moesten door de hei een alternatief zoeken en over sloten.

    Verwijderen
  5. Voor de volledige route en de mogelijkheden om de 9 km in te korten naar 4 of naar 6 km (afhankelijk vanaf de plek van opstap): vandaag vond ik deze kaart. file:///C:/Users/Administrator.MININT-CVN6O29/Downloads/wandelroute-drentsche-aa-ballooerveld.pdf

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Bedankt voor je reactie maar helaas heb je niet de juiste link toegevoegd. Waarschijnlijk bedoelde je deze: https://goo.gl/eo3wQL. Deze kaart is inderdaad handig en zal ik bij de route-informatie toevoegen.

    Verwijderen
  6. Wij wilden de 6 km route lopen maar dat is niet gelukt omdat de wegwijzers niet kloppen. Erg jammer.

   BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie wandeling. We hebben deze al een aantal keren gelopen vanaf de Crabbeweg.
   Op een zeker moment kun je kiezen, links af of rechtdoor. Linksaf is een leuk smal paadje maar op het laatst was het slootje springen, iets wat ik al ruim 40 jaar niet meer heb gedaan, dus maar rechtdoor.

   BeantwoordenVerwijderen