6 km - wandelroute Hooghalen - Rondom Hooghalen

  • Afstand: 6 km 
  • Markering: houten paaltjes met daarop pijl
  • Start: ca. 30 meter ten noorden van café Boszicht aan Hoofdstraat 53 in Hooghalen vind je aan de bosrand een informatiebord en het eerste routepaaltje. De route is eenvoudig in te korten naar 3 km wanneer je uit het bos komt en het fietspad terug het dorp in volgt.
  • Bijzonderheden: de route is voorzien van houten markeringspalen en is in beide richtingen te lopen. De wandeling gaat rondom Hooghalen en Laaghalen door afwisselend terrein. 's Winters is het zinvol om waterdicht schoeisel te dragen. Het is geen probleem om de hond mee te nemen, mits deze is aangelijnd. Voor wandelwagen en rolstoelen is het traject -mede afhankelijk van de weer- minder tot niet geschikt. Er is een boekje met achtergrondinformatie over het landschap en geschiedenis verkrijgbaar in onder andere café Boszicht of via de website www.hooghalen.nu
  • Routekaart
  • Beheerder: Vereniging voor Dorpsbelangen Hooghalen
Meer foto's

2 opmerkingen:

  1. Na een prachtig begin door het bos, hoor je een groot gedeelte van de wandeling de snelweg. Dat is jammer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een tegenvallende wandeling. Het eerste stukje begon mooi door het bos. En daarna ging de route vooral langs huizen, drukke straten en door woonwijken en langs een open veld. Uiteindelijk geen paaltje meer en toen maar op de navigatie terug naar de auto gelopen.weinig natuur.

    BeantwoordenVerwijderen