7,5 km - Zeijen - Veentjesroute

  • Afstand: 7,5 km
  • Markering: paaltjes met rode pijl
  • Start: parkeerplaats Café Hingstman - vervolgens (doodlopende) weg ten zuiden van autobedrijf aan Hoofdstraat 18 te Zeijen
  • Ook al eens gelopen door de mensen van Roeg TV. Bekijk de beelden hier
Meer foto's

16 opmerkingen:

  1. Dit is de mooiste route die ik tot nu toe heb gelopen! De omgeving van Zeijen is erg mooi en vooral afwisselend. 5 sterren dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige route. Heel veel te zien en vooral te beluisteren, de diversiteit aan vogels is veel. Later in het jaat ga ik deze route zeker nog eens lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele mooie route. Ik had wel de indruk dat hij wat langer is dan 7,5 km, ik heb er dik 2 uur over gedaan en loop toch stevig door. Het eerste gedeelte vond ik een beetje overbodig, je maakt dan een rondje buiten het dorp, om vervolgens weer het dorp in te komen en aan de andere kant van de weg het natuurgebied in te gaan. Dat eerste rondje is veel langs de weg en hoewel het best mooi is ga ik de volgende keer meteen het natuurgebied in. Weg met de weg!
    Let goed op bij splitsingen, het gras kan erg hoog staan en over de paaltjes heengroeien. Verder prima aangegeven, ik ben nergens verkeerd gelopen (en dat zagt heel wat :-)
    Oh en honden mogen gewoon mee, en zelfs hier en daar loslopen. Aanrader, deze route. (en vergeet niet de prachtige gedichten te lezen die langs de paden staan, zo mooi!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige route blijft het toch.
    Het is even goed kijken, zodat je geen paaltjes over het hoofd ziet, maar de wandeling is zeer geslaagd om een goed beeld te krijgen van Drenthe als veengebied. In de maand juli staan de blauwe korenbloemen in bloei samen met de klaprozen, madeliefjes en alle andere prachtige soorten. Heemtuin ten top!

    De veenmeertjes die je her en der tegenkomt zijn meer dan de moeite waard. Deze stonden overigens redelijk laag uiteraard.
    In deze zomermaand is de route ook mooi aangezien de mais niet al te hoog staat en je volop kunt genieten van de mooie vergezichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sta je voor het restaurant te zoeken naar de 1ste routemarkering, paaltje bordje of wat ook, maar niets te vinden. Rondlopen met een straal van 200 meter levert ook niks op. Jammer, dus maar andere route gewandeld, in de prov Groningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel jammer dit. Ik weet dat jullie er nu niks meer aan hebben maar op deze kaart is te zien waar de route begint: http://goo.gl/MN1Ju Hopelijk leest de beheerder deze reactie ook en controleert de aanwezige paaltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Erg mooie route,vooral de kleine gedichten die je onderweg tegen komt maakt dat je het landschap anders gaat bekijken. Vond het zo mooi dat ik hem 2keer in korte tijd heb gelopen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hele mooie route!! We waren verrast!! Kennen Drenthe vooral van de talrijke bossen, maar dit is heel anders maar toch echt heel erg Drents! Onze hond heeft op vele gedeelten heerlijk vrij kunnen rennen en rondsnuffelen. Lopen hem deze zomer vast en zeker nogmaals. Tip: Misschien op het informatiebord bij het restaurant aan het begin duidelijk maken waar de route start..... We hebben de hele brink rondgelopen en liepen op goed geluk een straat in en warempel, een paaltje. Was niet het begin (bleek achteraf) maar verder is deze route goed aangegeven. Tot de zomer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg leuke route om te lopen.
    We waren alleen op een gegeven moment toen we weer zeijen in kwamen lopen de route even kwijt, konden ook geen paaltje meer vinden. Maar we zijn op goed geluk maar een kant op gelopen en kwamen op een gegeven moment weer een paaltje tegen en hebben de route vanaf dat punt weer verder gelopen. We gaan hem zeker nog een keer lopen en dan helemaal...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een hele mooie route!!
    Let op dat je bij Café Hingstman naar de overkant gaat en bij Aannemersbedrijf Geerts in gaat lopen. Het asfalt gaat over naar zand/graspad en aan het eind daarvan zie je het paaltje wel staan.
    Daarna (vooral in Zeijen zelf) goed op letten waar de paaltjes met pijltjes staan. Soms zie je ze direct en soms niet. Verder een erg mooie en leerzame route (vanwege de informatiebordjes).
    Ook de gedichtenbordjes zijn erg leuk!
    Deze route is een echte aanrader!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. J van den berg3 mei 2013 om 06:20

    Het begin van de route is aan de linker zijde van Timmer en aannemersbedrijf (geel bord). Hier het erf oplopen dat overgaat in landweg. aan het einde komt u pas het eerste paaltje tegen. Onderweg ook drie maal op de gok gelopen omdat er geen paaltje te bekennen was op de kruisingen. Gelukkig met logisch nadenken en een hond die de route aangeeft is het allemaal gelukt.
    Van begin tot einde prachtige route. Veel variatie en tal van mooie plekken om op een bankje van de mooie omgeving te genieten. Met een wandelwagen was de route goed te lopen. Met warm weer zal het ook daadwerkelijk een warme tocht worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig route maar niet te volgen op de paaltjes. Het boekje te koop in het café is dan ook zeker een aanrader. Een kaart met keurige beschrijving van de route en interessante informatie over de omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. samen gelopen met mijn gepensioneerde collega
    maar konden de paaltjes niet goed vinden,als je op een T splitsing staat, is het prettig te zien of je nu links of rechts af moet
    en ook toen wij langs de school liepen ,waren we het spoor kwijt,aan bewoners moeten vragen ,hoe we moesten lopen
    de tocht was verder heel mooi,wat een prachtige natuur,en leuke gedichten en teksten
    E.Ruiter en H.Heppenhuis uit Assen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. 28 maart 2021 Mooie wandelroute de hele route is 9.5 km.Je kan hem verkorten tot 7.5 km door te starten aan de andere kant van de brink.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. 28 maart 2021 Mooie wandelroute de hele route is 9.5 km.Je kan hem verkorten tot 7.5 km door te starten aan de andere kant van de brink.De route is goed aangegeven met rode paaltjes .

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige tocht, veel afwisseling.
    Het zou fijn zijn als bij het startpunt aangegeven wordt hoe de route is gemarkeerd. Op sommige plaatsen hebben wij de paaltjes niet gezien bijv. Bij de school moet je door blijven lopen en dan pas links.
    Ook bij het teruglopen langs het kanaal hebben we geen paaltje gevonden dat je van het fietspad rechts moet, trapje op terug naar het kanaal...ook misten we bij het dorp inlopen een paaltje dat aangeeft rechtdoor te moeten. Gelukkig had ik de gps-route op de telefoon zodat we dat als extra konden gebruiken.
    Dit vinden we de mooiste route van ons verblijf van tien dagen wandelen in de kop van Drenthe.

    BeantwoordenVerwijderen